Δημήτρης Τζοβάρας | Τεχνητή Νοημοσύνη και τα Εργοστάσια του Μέλλοντος

25 Μαρτίου, 2021 ΝΕΑ

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και τεχνολογικό τοπίο, τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο για τη μετάβαση σε μοντέρνα, ελκυστικά βιομηχανικά περιβάλλοντα εργασίας, όπου η πραγματική καινοτομία θα είναι γεγονός.

Πώς όμως ακριβώς μοιάζουν αυτά τα εργοστάσια του μέλλοντος, και πόσο μακρινό είναι αυτό το μέλλον τελικά;

Ο Δημήτρης Τζοβάρας, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης – ΕΚΕΤΑ, φιλοξενείται στο Athens Science Festival και μας προσκαλεί να γνωρίσουμε τη μορφή των σύγχρονων εργοστασίων, τις νέες τεχνολογίες που θα ενσωματώνουν, τον ρόλο των ανθρώπων αλλα και τη συνεργασία τους με τις μηχανές μέσα σε αυτά.

Ο Δημήτρης Τζοβάρας, είναι Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης – ΕΚΕΤΑ. Διαθέτει πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο, το οποίο αποτιμάται μέχρι σήμερα σε 3 βιβλία, 54 κεφάλαια βιβλίων, 200 άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και 569 παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια. Από το 1992 έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 220 ευρωπαϊκά προγράμματα, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας και έχει πρωτοστατήσει στη σύναψη βιομηχανικών συμβολαίων με κορυφαίες εταιρίες στον κόσμο όπως η Samsung, ενώ δραστηριοποιείται έντονα στα πεδία της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. 

Τίτλος ομιλίας: Τεχνητή Νοημοσύνη και τα Εργοστάσια του Μέλλοντος || Ημερομηνία & ώρα: Κυριακή 28  Μαρτίου 10.00-10.50