Μartyn Poliakoff | Γυρίζοντας τον Περιοδικό Πίνακα ανάποδα!

5 Μαρτίου, 2021 ΝΕΑ

Θα μπορούσε το αναποδογύρισμα του Περιοδικού Πίνακα των στοιχείων να κάνει κάποιες σημαντικές πτυχές του πιο κατανοητές και να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να σπουδάσουν χημεία; Ο Καθηγητής Sir Martyn Poliakoff πιστεύει πως ναι!

Στη συζήτηση που θα πραγματοποιήσει στο Athens Science Virtual Festival, ο διεθνώς αναγνωρισμένος καθηγητής και παγκόσμιος πρωτοπόρος στον τομέα της πράσινης χημείας, θα διερευνήσει τη δυνατότητα να γεννηθούν νέες ιδέες και να δημιουργηθούν νέες απόψεις κοιτώντας κάτι από μια νέα οπτική.

Στην άκρως εδιαφέρουσα ομιλία του με τίτλο «Γυρίζοντας τον Περιοδικό Πίνακα ανάποδα!» ο Καθηγητής Poliakoff, θα μας αποκαλύψει επιπλέον τους λόγους που τον ενέπνευσαν να γίνει χημικός αλλά και τις απόψεις του για την εξέλιξη του τομέα της πράσινης χημείας στο μέλλον.

Την συζήτηση με τον καθηγητή θα συντονίσουν ο Στράτος Ασημέλλης και η Έλενα Βενάρδου.

O Martyn Poliakoff είναι πρωτοπόρος στον τομέα της πράσινης χημείας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις εφαρμογές υπερκρίσιμων ρευστών. Είναι Ερευνητής Καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, από όπου ξεκίνησε ως Λέκτορας Ανόργανης Χημείας το 1979. Εκτός εργαστηρίων ο Martyn είναι ευρέως γνωστός χάρη στη συμμετοχή του σε μια σειρά βίντεο στο YouTube, με τίτλο, «The Periodic Table of Videos» που εισάγουν το ευρύ κοινό στα χημικά στοιχεία του περιοδικού πίνακα. Το 2015 τιμήθηκε με τον τίτλο του ιππότη – κορυφαία αναγνώριση της αριστείας του στην έρευνα, της υπηρεσίας του ως πρεσβευτής της Επιστήμης στη Βρετανία και του δημόσιου έργου του στην επικοινωνία της επιστήμης.

 

Τίτλος ομιλίας: Γυρίζοντας τον Περιοδικό Πίνακα ανάποδα! || Ημερομηνία & ώρα: Σάββατο 27 Μαρτίου, 18.00-19.00