Steve Wolf | Η επιστήμη των ειδικών εφέ και των κασκαντέρ

17 Μαρτίου, 2021 ΝΕΑ

Γνωρίζετε ότι τα ακροβατικά και τα ειδικά εφέ του Hollywood μπορούν να διδάξουν πολλά για την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM); 

Ο Steve Wolf, πρόεδρος του Wolf Stuntworks και ιδρυτής του Science in the Movies, συλλαμβάνει και κρατά την προσοχή των παιδιών βοηθώντας τα να αποκτήσουν δεξιότητες STEM μέσω της μελέτης των ειδικών εφέ που χρησιμοποιούνται στις ταινίες.

«Το μεγαλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις για έναν μαθητή είναι να ενισχύσεις την αίσθηση της περιέργειάς του», λέει ο Steve, ο οποίος εργάστηκε σε ταινίες όπως το The Firm, The Last Boy Scout, The Client, The Jungle Book, και Cast Away και τηλεοπτικές παραγωγές όπως το Law & Order και το America’s Most Wanted.

Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στο Hollywood και 28 χρόνια διδασκαλίας STEM, ο Wolf φιλοξενείται στο Athens Science Festival για να μας αποκαλύψει τους συναρπαστικούς τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιείται η επιστήμη για να γίνουν ακόμα πιο συναρπαστικές οι ταινίες στη μεγάλη οθόνη.

Την συζήτηση θα συντονίσει ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος.

Ο Steve Wolf είναι πρόεδρος του Wolf Stuntworks και ιδρυτής του Science in the Movies. Ο Wolf και η μηχανική του εμφανίστηκαν στο Discovery’s «What Destroyed the Hindenburg» και στο Discovery Science «Houdini’s Last Secrets». Ο Steve κατέχει πτυχίο B.A. στη συγγραφή και τη λογοτεχνία με έμφαση στον Σαίξπηρ από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια στη Νέα Υόρκη.

Τίτλος ομιλίας: Η επιστήμη των ειδικών εφέ και των κασκαντέρ || Ημερομηνία & ώρα: Σάββατο 27 Μαρτίου, 17.00-18.00