Suzan Schneider | Τεχνητή Νοημοσύνη και το μέλλον του Νου

8 Μαρτίου, 2021 ΝΕΑ

Θα μπορούσαν άραγε οι άνθρωποι να συγχωνευθούν με την Τεχνητή Νοημοσύνη; Είναι η συνείδηση ένα αναπόφευκτο παραπροϊόν της εξελιγμένης νοημοσύνης;

Η Susan Schneider, διεθνούς φήμης πανεπιστημιακός, διακεκριμένη φιλόσοφος και συγγραφέας του επιτυχημένου βιβλίου «Artificial You: AI and the Future of the Mind» φιλοξενείται στην πλατφόρμα του Athens Science Festival προκειμένου να αναπτύξει και να συζητήσει αυτά τα καίρια ερωτήματα.

Στην ομιλία της με τίτλο «Τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον του νου», η Schneider θα συζητήσει τις φιλοσοφικές προεκτάσεις της δημιουργίας νου σε μηχανές, εστιάζοντας κυρίως στις ηθικές και κοινωνικές επιπτώσεις της εν λόγω τεχνολογίας που συχνά τείνουμε να παραβλέπουμε.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Βασίλης Σταματόπουλος.

Η Susan Schneider γράφει για τη φύση του εαυτού και του νου, μέσα από την οπτική γωνία της φιλοσοφία, της τεχνητής νοημοσύνης, της γνωστικής επιστήμης και την αστροβιολογίας. Εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε σταθμούς, όπως το PBS και το The History Channel, καθώς και σημαντικές διασκέψεις, στο Harvard και το Cambridge. Αυτή τη στιγμή εργάζεται σε ένα νέο βιβλίο σχετικά με τη μορφή ευφυών συστημάτων (με τον W.W. Norton). 

Τίτλος ομιλίας: Τεχνητή Νοημοσύνη και το μέλλον του Νου || Ημερομηνία & ώρα: Κυριακή 28 Μαρτίου, 17.00-18.00