Θοδωρής Αναγνωστόπουλος & Ηλίας Ψυρούκης | Ο εξερευνητής μέσα σου

27 Μαρτίου, 2021 ΝΕΑ
 Η ανθρώπινη ιστορία είναι γεμάτη από θαρραλέους εξερευνητές, ανθρώπους που είχαν τη τόλμη να πλεύσουν σε αχαρτογράφητα νερά και την επιμονή να ανοίξουν δρόμους σε δύσβατα μονοπάτια. Σήμερα όμως, μιας και κάθε γωνιά του πλανήτη έχει πλέον αποκαλυφθεί, η εξερεύνηση έχει διαφορετική σημασία.

Ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος και ο Ηλίας Ψυρούκης έχουν τιμηθεί από τo National Geographic με τον τίτλο του Explorer για τη κοινωνική δράση των οργανώσεών τους και για την ικανότητά τους να εμπνέουν μέσα από την εκπαίδευση. Στη συζήτηση με τίτλο «Ο εξερευνητής μέσα σου» ο Θοδωρής και ο Ηλίας θα μιλήσουν για το τι σημαίνει να είναι κάποιος explorer σήμερα και πως μπορεί να δημιουργηθεί αυτή η κουλτούρα στην επόμενη γενιά.

Τη συζήτηση θα συντονίζει η Μάιρα Μπάρμπα.

Ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος είναι γενετιστής, επιστήμονας, κοινωνικός επιχειρηματίας και από το 2021, National Geographic Explorer. Είναι ο συνιδρυτής και γενικός διευθυντής της SciCo, μιας διεθνούς κοινωνικής επιχείρησης που στοχεύει να καταστήσει την επιστήμη και την τεχνολογία απλή και κατανοητή στο κοινό και σε διάφορες ομάδες ενδιαφερομένων. Είναι, επίσης, ο συνιδρυτής των επιστημονικών φεστιβάλ της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Θεσσαλίας και της Μεσογείου, καθώς άλλων επιτυχημένων έργων επικοινωνίας της επιστήμης. Ακόμα, είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην ιατρική γενετική από το King’s College London και το μεταδιδακτορικό του ερευνητικό έργο ήταν στον κληρονομικό καρκίνο.

Ο Ηλίας Ψυρούκης είναι ένας National Geographic Young Explorer, που ασχολείται με την καινοτομία στον τομέα του Διαστήματος και έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του Forbes 30under30 Greece 2021. Ο Ηλίας Ψυρούκης έχει εστιάσει στις Διαστημικές Τεχνολογίες από το 2012. Είναι σήμερα ένας από τους ηγέτες της Νέας Διαστημικής Γενιάς στην Ελλάδα. Ως συνιδρυτής της SPIN – Space Innovation, ο Ηλίας αναπτύσσει εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση και διεύρυνση των δεξιοτήτων και των γνώσεων των νέων, και δίνει έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που σχετίζονται με το διάστημα. 

Τίτλος ομιλίας: Ο εξερευνητής μέσα σου || Ημερομηνία & ώρα: Σάββατο 27  Μαρτίου 12.00-12.50